Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی شناخت زندگی اهل‌بیت(ع) نیازمند مطالعه و پژوهش است و تاکنون کتاب‌های بسیاری در این زمینه به چاپ رسیده که هر یک سعی می‌کنند شخصیت و زندگی آنان را بهتر معرفی کنند.

 مطالعه سیره و روش زندگی اهل‌بیت(ع) از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این میان کتاب‌ها و پژوهش‌های بسیاری در زمینه مطالعه سبک و روش زندگی فردی، سیاسی و اجتماعی امام حسن عسکری(ع) وجود دارد که می‌تواند در شناخت بهتر زندگی و سیره آن حضرت موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به معرفی چند کتاب در این‌باره می‌پردازیم.

«زندگانی امام حسن عسکری(ع) از ولادت تا شهادت»

«زندگانی امام حسن عسکری(ع) از ولادت تا شهادت» کتابی است که زندگی امام حسن عسکری(ع) را در 11 فصل روایت و به بیان مراحل زندگی ایشان می‌پردازد. این کتاب نوشته سید محمد کاظم قزوینی است، سید محمد صالحی آن را ترجمه و انتشارات یاس بهشت آن را به چاپ رسانده است. این کتاب در سال ۱۳۹۲ و در ۳۴۴ صفحه راهی بازار نشر شد.

«ولادت امام حسن عسکری(ع)»، «نص‌هایی درباره امامت امام حسن عسکری(ع)»، «حضرت نرجس خاتون(س)»، «امام حسن عسکری(ع) در زمان شهادت پدر»، «حاکمان معاصر با امام حسن عسکری(ع)»، «اصحاب امام حسن عسکری(ع)»، «درباره نامه‌ها و سخنان امام حسن عسکری(ع)»، «کلمات قصار امام حسن عسکری(ع)»، «شهادت امام حسن عسکری(ع)»، «اتفاقات بعد از شهادت امام حسن عسکری(ع)» و «درباره مرقد مطهر امام حسن عسکری(ع)» فصل‌های این کتاب هستند.

«حسن‌بن‌علی امام عسکری(ع)»

کتاب «حسن‌بن‌علی امام عسکری(ع)» تالیف مرضیه محمدزاده است که در انتشارات دلیل ما به چاپ رسیده است؛ کتابی در راستای معرفی شخصیت و زندگی امام حسن عسکری(ع) است. این اثر با رویکردی تاریخی و با استفاده از مدارک مهمی که در تاریخ موجود بوده، نگارش شده و همچنین نگارنده در این کتاب به بررسی سیره امام حسن عسکری(ع) و نحوه تعامل ایشان با حکومت‌های جور عباسی پرداخته و اتفاقاتی که در این زمان رخ داده را با نگاهی تحلیلی برای مخاطبان عرضه کرده است.

یکی از مسائل مهمی که نویسنده در این کتاب به آن پرداخته، بحث ارتباط‌های امام با شیعیان و بحث وکالت است که در آن زمان حضرت به جهت ارتباط بیشتر با شیعیان و ترویج دین ناچار به برقراری ارتباط حتی به صورت مخفی بودند؛ این موضوع از مباحثی است که به طور مفصل در این کتاب به آن رسیدگی شده است. همچنین در این کتاب به مسائل مقدمه‌سازی برای غیبت و تولد امام عصر(عج) نیز به طور ویژه پرداخته شده است.

«سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع)»

«سیری در زندگانی امام حسن عسکری(ع)» کتابی است که محمد حسین زارعی آن را تالیف و در انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است. این کتاب با محور قرار دادن زندگی امام حسن عسکری(ع) در پی بررسی و تحقیق سلوک فردی، اجتماعی و سیاسی حضرت است که با رویکردی تاریخی به موضوع پرداخته شده است.

این کتاب شامل دوازده فصل و موضوعاتی نظیر؛ میلاد نور، نص امام هادی(ع) به امامت امام حسن عسکری(ع)، کرامات؛ علم غیب و معجزات و تدابیر شدید امنیتی و خفقان زمان امام حسن عسکری(ع)، تبلیغ و هدایت‌گری با عمل، پاسخ به سوالات و شبهات، فعالیت‌های سری و علنی، مطالبی دیگر پیرامون امام حسن عسکری(ع)، نامه‌های تبلیغی، شهادت امام حسن عسکری(ع)، ذکر چند نفر از اصحاب امام حسن عسکری(ع) و کلمات حکمت‌آمیز است که مولف در این اثر به آن‌ها پرداخته است.

«ماه در میان نیزه‌ها»

کتاب «ماه درمیان نیزه‌ها» نوشته مهدی قزلی است که در انتشارات امیر کبیر به چاپ رسیده و در رابطه با زندگانی، شخصیت، رفتار فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امام حسن عسکری(ع) تالیف شده است.

در این کتاب پس از بیان چگونگی ولادت حضرت، القاب و کنیه ایشان، در خصوص طریقه به امامت رسیدن امام حسن عسکری(ع) و اتفاقاتی که در دوران حیات ایشان افتاده و سخت‌گیری‌هایی که از طرف حکومت عباسیان بر حضرت گرفته می‌شد و منع‌هایی که در زمینه‌های مختلف بر ایشان اعمال می‌شد و حتی تلاش‌هایی که برای نابودی فرزند ایشان انجام شده بود، توضیحاتی داده شده است.

«پیشوایان هدایت (خورشید سامرا، امام حسن عسکری(ع))»

کتاب خورشید سامرا تألیف سید منذر حکیم، به جهت بررسی شخصیت، سیره فردی، اجتماعی و سیاسی امام حسن عسکری(ع) تألیف شده و مولف در این اثر سعی کرده تا با استفاده از منابع تاریخی متقن به بررسی زندگانی حضرت از جهات مختلف بپردازد.

در بخشی از کتاب به ولادت و سجایای اخلاقی حضرت پرداخته شده و شرایط سخت سیاسی حیات زندگی ایشان به تصویر کشیده شده است. یکی از بحث‌های مهمی که مولف در کتاب به آن رسیدگی کرده، موضوع ولادت امام عصر(عج) است که نویسنده آن را مورد بررسی قرار داده است.

«زندگانی امام حسن عسکری(ع)»

کتاب «زندگانی امام حسن عسکری(ع)» تألیف باقر شریف قریشی است که انتشارات اسلامی آن را چاپ کرده است. این کتاب به زندگانی امام حسن عسکری(ع) در زمینه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و... پرداخته و سعی مولف در این اثر بر این بوده که تصویری درست و شفاف از زندگی حضرت عسکری(ع) برای مخاطبان ارائه دهد تا در سایه این شناخت بتوان شخصیت واقعی حضرت را گرچه اندک درک کرد.

از مواردی که در کتاب به آن توجه شده، بحث اقتصادی موجود در زمان امام است که توسط خلفای عباسی عصر ایشان فراهم شده بود و امام و یارانشان در بدترین شرایط موجود زندگی می‌کردند. همچنین بحث ولادت حضرت حجت(عج) از جمله مباحثی است که کتاب مورد نظر مطالبی را از منابع تاریخی برای خوانندگان عرضه کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشهد امام حسن عسكري ع معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۶۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی

امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفای خود از امامت جمعه این شهر توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام اصغر عسکری گفت: بنده ۱۵ آذر سال ۹۸ به عنوان امام جمعه رفسنجان معرفی شدم و بنا را بر این گذاشتم که سه سال بیشتر نمانم؛ لذا چند ماه قبل از پایان دوره سه‌ساله در ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ استعفا دادم.
وی افزود: از طریق روال اداری استعفای خود را به کرمان دادم و کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد؛ لذا در سمیناری که در تهران برگزار شده بود استعفایم را تقدیم آقای حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور کردم.
او اظهار داشت: همان‌جا جلسه‌ای با هم داشتیم و امر کردند که تا آخر ۱۴۰۱ بمانید.
وی افزود: در پایان سال ۱۴۰۱ گفتند ۱۴۰۲ انتخابات مجلس است بمانید تا انتخابات برگزار شود و باز هم اطاعت کردیم؛ لذا در ابتدای امسال استعفای من مورد پذیرش قرار گرفت.
امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که بنده به جز دو دولت بنی‌صدر و مرحوم شهید رجایی با همه دولت‌ها کار کردم، ادامه داد: با دو دولت قبلی و فعلی در رفسنجان کار کردم و هر دو دولت کمال صمیمیت و همراهی را با بنده انجام دادند.
عسکری افزود: دلیل استعفای خود را نوشته‌ام و این است که پاسخ عملی مثبتی به اندیشه متعالی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مبنی بر جوان‌گرایی و واگذاری مسئولیت‌ها به جوان‌تر‌ها است.
وی گفت: من سال ۱۳۶۴ از طرف امام راحل (ره) امام جمعه کوهبنان شدم و تاکنون ۳۹ سال امام جمعه بودم.
او توضیح داد: هم در جهاد سازندگی و در آموزش و پرورش کار کرده‌ام؛ مردم چه گناهی کرده اند که فردی که ۴۰ سال کار کرده را تحمل کنند؟ گفتیم جوانی سرحال بیاید؛ یکی از مخاطبان حرف آقاخودمان هستیم.
عسکری ادامه داد: قرار بود قضیه محرمانه بماند و امروز آقای محی‌الدینی در مهریز از مردم این شهر خداحافظی و هفته آینده در رفسنجان معارفه شوند، اما قضیه لو رفت.
او گفت: پس از اصرار و پافشاری مردم، بنده پذیرفتم در خدمت شما باشم؛ از لطف و صمیمیت و بنده نوازی مردم رفسنجان تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • آیین گرامیداشت مقام پیشوای ششم شیعیان در شیراز برگزار شد
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید
  • امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفایش چه گفت؟
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد